High school NIL: Not allowed
Arkansas high school NIL rules
No. Arkansas does not allow high school athletes to earn NIL money while they keep school eligibility.
- Tell the school
- Not applicable
- Agents
- Not applicable
- If a rule is broken
- Ineligible
- Reaches middle school
- Yes
High school
Who sets the rules
The rule
Tell the school
Not applicable
No AAA handbook disclosure requirement. If a committed senior uses the statute, Ark. Code 4-75-1306 requires disclosure of the contract to a designated official of the (college) institution.
Off limits
Agents
Not addressed
By AAA; statute requires representatives to be Arkansas-licensed.
If a rule is broken
Middle school, club and travel ball
Recent changes
College state law
Law in force
The law
Disclosure
Schools paying athletes
For high school recruits
Recent changes
NCAA Division I, everywhere
Every deal worth $600 or more (added up per payer) entered since July 1, 2025 or the start of junior year, whichever is later, must be reported through NIL Go within 14 days of starting classes or before the first game.
Recruits enrolling on or after August 1, 2026 may hire agents under the April 15, 2026 Division I rule. The NJCAA still ends eligibility for a written agent agreement.
The full college-bound guideQuick answers
Can high school athletes in Arkansas make NIL money?
No. Arkansas does not allow high school athletes to earn NIL money while they keep school eligibility. The AAA amateur rule bars a student from accepting gifts, products, awards or money for allowing their name, picture or person to promote a product or service. The only path to NIL for a high-schooler is the state Student-Athlete Publicity Rights Act, whose 'student-athlete' definition (Act 589 of 2023) includes a person who has been accepted for admission or signed a letter of intent/enrollment agreement with an Arkansas college.
Do Arkansas athletes have to tell the school about an NIL deal?
No AAA handbook disclosure requirement. If a committed senior uses the statute, Ark. Code 4-75-1306 requires disclosure of the contract to a designated official of the (college) institution.
Does a travel ball or club deal count in Arkansas?
State association rules follow the athlete, not where the deal came from. A travel-sourced deal can still cost school eligibility. AAA eligibility rules apply to grades 7-12 (Art. III Sec. 1 Rule D), so junior-high athletes are covered. Club play not addressed. The statutory exception by definition reaches only students already accepted/signed to an Arkansas college.
Can a Arkansas high school athlete use an agent for NIL?
Not addressed. By AAA; statute requires representatives to be Arkansas-licensed.
Sources
Last verified November 4, 2026. High school rule text: AAA Handbook 2025-2026 (2026-27 handbook not located); Ark. Code 4-75-1302 current as of Mar 28, 2024.
- cdn1.sportngin.com/attachments/document/3383-3461344/2025-2026__AAA_Handbook.pdf
- codes.findlaw.com/ar/title-4-business-and-commercial-law/ar-code-sect-4-75-1302/
- ecckersports.com/arkansas
- nilforkids.com/updates/what-states-allow-high-school-nil
- codes.findlaw.com/ar/title-4-business-and-commercial-law/ar-code-sect-4-75-1306/
- app.legiplex.com/ar/legislature/2025/2025-r/bills/hb1917/draft-2239934
- billtrack50.com/billdetail/1879055
Get Arkansas alerts
One email when Arkansas's rules change.