High school NIL: Allowed
Pennsylvania high school NIL rules
Yes. High school athletes in Pennsylvania can take NIL deals, with conditions.
- Tell the school
- 72 hours, to the principal or AD
- Agents
- Not addressed
- If a rule is broken
- Loss of eligibility
- Reaches middle school
- Generally no
High school
Who sets the rules
The rule
Tell the school
72 hours, to the principal or AD
Within 72 hours after entering any NIL contract/agreement, the student or parents/guardians must notify the Principal or Athletic Director of the student's school.
Off limits
Agents
Not addressed
If a rule is broken
Middle school, club and travel ball
Recent changes
College state law
Law in force
The law
Disclosure
Schools paying athletes
For high school recruits
Recent changes
NCAA Division I, everywhere
Every deal worth $600 or more (added up per payer) entered since July 1, 2025 or the start of junior year, whichever is later, must be reported through NIL Go within 14 days of starting classes or before the first game.
Recruits enrolling on or after August 1, 2026 may hire agents under the April 15, 2026 Division I rule. The NJCAA still ends eligibility for a written agent agreement.
The full college-bound guideQuick answers
Can high school athletes in Pennsylvania make NIL money?
Yes. High school athletes in Pennsylvania can take NIL deals, with conditions. PIAA By-Laws Article II (Amateur Status and Awards) Section 3(J), 2026-2027 handbook: students may receive consideration for their own NIL (endorsements, promotions, social media, ads, digital assets) provided it reflects the athlete's market value and is not an incentive for enrollment or team membership.
Do Pennsylvania athletes have to tell the school about an NIL deal?
72 hours, to the principal or AD. Within 72 hours after entering any NIL contract/agreement, the student or parents/guardians must notify the Principal or Athletic Director of the student's school.
Does a travel ball or club deal count in Pennsylvania?
State association rules follow the athlete, not where the deal came from. A deal through a travel team is fine as long as nothing ties back to the school team. Applies to students of PIAA member schools (PIAA also sanctions junior high/middle school programs of member schools); rule does not reach non-school club play.
Can a Pennsylvania high school athlete use an agent for NIL?
Not addressed.
Sources
Last verified November 4, 2026. High school rule text: PIAA Handbook Section I, 2026-2027 edition.
Get Pennsylvania alerts
One email when Pennsylvania's rules change.